Verrassend lekker zijn deze aardappeltjes uit de oven met honing! Ik serveer ze met een lekkere yoghurt-kruiden dressing, het perfecte bijgerecht voor verschillende maaltijden. Denk aan een aardappel-groenten-vega/vlees/vis of barbecue diner.
Deze aardappeltjes zijn onwijs gemakkelijk om te maken. De aardappeltjes garen compleet in de oven, dus je hoeft ze niet eerst voor te koken. Je serveert ze met een lekkere (en ook net zo makkelijke) yoghurtdressing met verse kruiden. Maar, ook zonder deze dressing zijn ze heerlijk hoor!

Aardappeltjes uit de oven met honing
Ingrediënten
Aardappeltjes
- 400 g roseval aardappelen
- 1.5 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 snuf zout en peper
Dressing
- 3 el yoghurt
- 0.5 el water
- 1 el verse dille fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
- Was de aardappeltjes en snijd ze doormidden. Doe ze in een bakblik.
- Besprenkel met olijfolie, honing en een snuf zout en peper. Schep alles goed om.
- Bak de aardappeltjes 45 minuten in het midden van de voorverwarmde ove. Schep ze tussendoor een keer om.
- Meng in een kommetje yoghurt, water en fijngehakte dille door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout.
- Serveer de aardappeltjes met de dressing.
Notities
Bewaar deze Aardappeltjes uit de oven met honing op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer groente inspiratie? Alle groente recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!