Website Builder Insider

Onwijs lekker zijn deze Turkse spinazie-feta broodjes. Zachte broodjes met nigellazaadjes en dan gevuld met spinazie en zoute feta; mij maak je hier echt gelukkig mee! Als ontbijt, lunch, tussendoortje maar bijvoorbeeld ook bij een kommetje soep als avondeten.

Al eerder deelde ik een recept voor Turkse zachte broodjes met feta , deze broodjes die ik vandaag met je deel zijn een variant daarop. Qua vorm kun je ze langwerpig maken, of zoals in het andere recept iets meer als een croissantje vormen. Overigens wordt het deeg op precies dezelfde manier gesneden/gerold alleen bij de andere variant maak je er een half boogje van.

Spinazie-feta broodjes
Spinazie-feta broodjes

Hieronder deel ik het recept om 8 broodjes te maken. Heel eerlijk? Als ik het zelf maak verdubbel ik het recept altijd en maak ik er 16. Deze broodjes vind ik namelijk zo lekker, hier blijf ik van eten. Daarbij zijn ze ook ideaal om in te vriezen, dus zo heb je altijd wat lekkers achter de hand!

Turkse spinazie-feta broodjes

Lekker op elk moment van de dag
Voorbereiding30 min
Bereiding20 min
Rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 50 min
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 55 ml melk
  • 55 ml water
  • 55 ml zonnebloemolie
  • 4 g instant gist
  • 1 ei eiwit en eigeel gescheiden
  • 0.5 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 220 g bloem

Vulling & decoratie

  • 200 g spinazie
  • 130 g feta
  • 1 snuf peper
  • 0.5 el olijfolie
  • 1 el nigellazaadjes of sesamzaadjes

Instructies

  • Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar. Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (iets plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
  • Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek of folie. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
  • Maak ondertussen de vulling; Hak de spinazie grof. Verhit een wok op middelhoog vuur met een klein beetje olijfolie, laat hierin de spinazie slinken.
  • Schep de spinazie in een kommetje, verkruimel de feta erboven en breng op smaak met een snuf peper. Schep alles door elkaar en laat afkoelen.
  • Haal het deeg uit de kom, kneed even door en verdeel in 8 gelijke delen. Leg ze op een plank en dek af tot je er verder mee gaat.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht) en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Neem een bolletje deeg en rol deze uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 0,5 centimeter dikte. Leg op de onderkant een deel spinazie-feta en snijd de bovenkant in met een mesje.
    Turkse feta broodjes
  • Klap het deeg over de vulling en druk iets aan. Rol het deeg op en leg het broodje met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • Klop het eigeel los met de olijfolie en bestrijk hiermee de broodjes. Bestrooi ze met de nigellazaadjes.
  • Bak de broodjes in 17-20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Notities

Tip: bewaar deze broodjes afgedekt of in een plastic zak (als ze afgekoeld zijn). Deze broodjes zijn ook ideaal om in te vriezen, haal ze even van te voren uit de vriezer en piep ze dan eventueel enkele minuten op in de oven.

Bewaar deze spinazie-feta broodjes op Pinterest!

Zin om deze broodjes in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Spinazie-feta broodjes

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!