Als je dan toch al zin hebt in havermout als ontbijt, dan moet je zeker deze chocolade havermout uit de oven eens maken! Lekker met een extra lepel hazelnootpasta in het midden wat je ontbijt natuurlijk extra lekker maakt. Want als je het op je boterham smeert, waarom dan niet in je havermout?

Deze havermout bakjes zijn al lekker van zichzelf, maar je maakt ze extra lekker door ze te serveren met je favoriete fruit. Als ik dan mag kiezen zijn dat voor mij toch wel de aardbeien. Maar ook blauwe bessen, frambozen of bijvoorbeeld banaan zou hier overheerlijk bij smaken.

Chocolade havermout uit de oven
Chocolade havermout uit de oven

Echt een overheerlijk ontbijtje dat ook nog eens super gemakkelijk te maken is!

Chocolade havermout uit de oven

Heerlijk en decadent ontbijten!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 170 ml melk
  • 1 el honing
  • 80 g havermout
  • 1.5 el cacao
  • 2 tl hazelnootpasta
  • fruit naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix in een kom ei, melk en honing met een garde goed door elkaar.
  • Voeg de havermout en cacao toe en meng door elkaar. Schep de havermout in 2 schaaltjes. Schep een volle theelepel hazelnootpasta in beide schaaltjes.
  • Bak de havermout in circa 25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Serveer de chocolade havermout met fruit naar keuze.

Airfryer

  • Bak de havermout in circa 17 minuten gaar op 160 graden.

Bewaar deze chocolade havermout uit de oven op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!