1 Van mijn favoriete maaltijden is dit stoofvlees zonder alcohol. Vaak gebruiken we bier of wijn om stoofvlees (of een lekker stoofpotje) te maken, maar ik wil je graag laten zien dat het ook goed zonder kan! En geloof mij maar: er zit meer dan genoeg smaak aan deze maaltijd.
Zoals altijd; stoofvlees kun je met een tal van bijgerechten eten. Denk aan; aardappelen, aardappelpuree, brood, couscous, rijst of een frisse groene salade. Je kunt er echt alle kanten mee op! Mijn favoriet is dan toch wel een aardappelpuree (soms met een deel knolselderij) en met grote regelmaat ook rode kool ernaast.
Stoofvlees zonder alcohol
Ingrediënten
- 40 g roomboter
- 700 g sukade lappen
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 1 el Zwolsche stoof specerijen
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml groentebouillon
- 1 pot zilveruitjes
Instructies
- Snijd de sukade lappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe, breng op smaak met een snuf zout en peper en bak rondom bruin.
- Maak de uien schoon en snijd ze in 6 parten, maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak circa 4 minuten mee.
- Voeg tomatenpuree en Zwolsche stoof specerijen toe en bak nog eens 4 minuten.
- Voeg dan de bouillon en laurierblaadjes toe. Doe het deksel op de pan en laat de stoof minimaal 5 uur zachtjes pruttelen.
- Voeg de zilveruitjes toe en laat zeker nog een uurtje doorpruttelen op laag vuur.
Notities
Bewaar dit stoofvlees zonder alcohol op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!