Nou, ik heb het helemaal ontdekt hoor. Tiramisu brownies! Say what? Ja dat, maar echt; deze tiramisu brownies wil je zo snel mogelijk maken en eten. De combinatie van zo’n heerlijke volle brownie met tiramisu is gewoon echt hemels. Perfect om van te genieten bij een kopje koffie (of thee). Wanneer ga jij ze maken?
Een donkere fudgy brownie met daarop lange vingers gedoopt in sterke koffie en een mascarpone-slagroom mengsel en dan dat alles afgetopt met een laagje cacao. Probeer het maar eens bij 1 stukje te houden als je deze lekkernij maakt. Ik kan je vertellen dat dat echt onwijs lastig is.
In dit recept gebruik ik twee keer een lekker sterke espresso; voor de brownie en om de lange vingers in te dopen. Een goede espresso is belangrijk want deze haalt de smaak van de chocolade echt zo lekker omhoog. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference apparaat; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Je kunt er zoveel lekkere drankjes mee maken (denk aan koffie, dopoio, espresso, latte macchiato, cappuccino, thee en nog veel meer), plus hij is ook nog eens super gemakkelijk in gebruik.
Deze espressomachine is gewoon echt een gebruiksvriendelijke alleskunner. Neem zeker even een kijkje op hun website, dan kun je precies zien hoe gemakkelijk hij werkt (met touchscreen) en waar deze verkocht wordt.
Tiramisu brownies
Ingrediënten
Brownie
- 150 g roomboter
- 150 g pure chocolade
- 100 g suiker
- 100 g donkere basterdsuiker
- 160 g bloem
- 1 snufje zout
- 60 ml espresso
- 4 eieren
Tiramisu laag
- 40 ml espresso
- 150 g lange vingers
- 500 g mascarpone
- 200 g slagroom
- 70 g suiker
- 3 el cacao
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een rechthoekige schaal met bakpapier, of vet goed in met boter.
- Smelt de boter en chocolade in een pan met dikke bodem, blijf regelmatig roeren.
- Haal de pan van het vuur en meng de suikers er goed doorheen. Spatel dan de bloem en het snufje zout er doorheen.
- Meng nu 1 voor 1 de eieren door het beslag. Meng er vervolgens de espresso doorheen.
- Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie in het midden van de voorverwarmde oven 30 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Klop de mascarpone los in een kom. Voeg de suiker en de slagroom toe en. klop tot een lobbig mengsel.
- Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de brownie.
- Schenk de espresso in een diep bord. Dompel een lange vinger in de espresso en leg hem op het mascarpone mengsel. Herhaal tot de vorm vol is.
- Verdeel de resterende helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk glad. Bestrooi de bovenkant met de cacao.
Bewaar deze tiramisu brownies op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!
Hoi hoi,
welke maat heeft je bakvorm die je voor deze heerlijk uitziende brownies heb gebruikt.
Vr gr samantha
Mijn vorm is 20 bij 20