Een heerlijke tortilla met bloemkool en broccoli, lekker als maaltijd of lunch. Vul het eventueel aan met een stukje vlees/vis/vleesvervanger, maar een salade is er bijvoorbeeld ook erg lekker bij. Zo weet je zeker dat je genoeg groenten eet!
Deze tortilla is ook perfect als onderdeel van een borrel/brunch/lunch/diner met verschillende hapjes. Een standaard tortilla wordt met aardappelen gemaakt, maar door een deel te vervangen door bloemkool en broccoli wordt het wat lichter en minder zwaar. Perfect ook als je bewust bezig bent met het minder eten van koolhydraten.
En heb je een deel van de tortilla over? Ook koud is deze onwijs lekker; dus ideaal om mee te nemen als lunch! Lekker met wat rucola (of andere bladgroente).
Tortilla met bloemkool en broccoli
Ingrediënten
- 200 g bloemkool
- 200 g broccoli
- 200 g aardappel
- 5 eieren
- 1 snuf zout en peper
- 1 tl olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Maak alle groenten schoon. Snijd de aardappel in blokjes en de bloemkool en broccoli in roosjes.
- Kook de broccoli en bloemkool 5 minuten voor. Bak de aardappeltjes circa 4 minuten voor.
- Verdeel de groenten en aardappeltjes over een ingevette ovenschaal.
- Klop de eieren los met een snuf zout en peper en giet over de groenten. Bak de frittata in circa 20-25 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Bewaar deze tortilla met bloemkool op Pinterest!
Zin om deze tortilla in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer groente inspiratie? Alle groente recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!