Deze stoofvlees ovenschotel is echt op en top comfortfood. Normaal serveer ik stoofvlees vaak met aardappelpuree, maar door het te combineren in deze ovenschotel en dan ook nog afgetopt met kaas wordt het wel echt nog meer feestje om van te genieten! Ik bedoel, dit is toch al het lekkere in 1 gerecht?!
Het fijne aan deze maaltijd is dat je jouw favoriete recept voor stoofvlees kunt gebruiken, want geloof me maar: dit recept is heerlijk om te maken met elke variant! Er staan er overigens al een lekker aantal hier online, aangezien stoofvlees echt 1 van mijn favoriete gerechten is. Ik gebruikte voor deze foto’s/dit recept mijn stoofvlees zonder alcohol recept.


Stoofvlees ovenschotel
Ingrediënten
- 1 recept stoofvlees
- 700 g aardappel
- 30 g boter
- 1 scheut melk
- 70 g geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht).
- Maak de aardappelen schoon en kook deze gaar in een pan met water. Giet af en laat even uitwasemen.
- Doe de aardappelen terug in de pan en voeg boter, melk en een snuf zout en peper toe. Stamp tot een romige puree.
- Verdeel het stoofvlees over een ovenschaal. Verdeel daar overheen de aardappelpuree en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin is.
Notities
Bewaar deze stoofvlees ovenschotel op Pinterest!
Zin om deze maaltijd in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!