Zin in een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze banaan-choco pannenkoeken met pecannoten eens maken. Een lekkere start van de dag waardoor je zeker een aantal uur vol energie zit. De combinatie van chocolade en banaan is op zichzelf al heerlijk, de pecannoten maken het feestje helemaal compleet.
Gebruik voor dit recept geen overrijpe/zachte bananen. We willen namelijk dat de banaan in de pannenkoeken ook echt in stukjes blijft. Zijn je bananen wel overrijp? Dan kun je er beter een lekker bananenbrood mee bakken!
Banaan-choco pannenkoeken met pecannoten
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 el suiker
- 90 ml karnemelk
- 1 el olie
- 110 g bloem
- 1 tl baking soda baksoda
- 40 g pure chocolade
- 2 bananen
- 30 g pecannoten
Instructies
- Hak de chocolade in stukjes en snijd 1 banaan in blokjes.
- Doe het ei met de suiker in een mengkom en mix deze licht en luchtig met een garde.
- Voeg de karnemelk en de olie toe aan de eieren en mix goed door.
- Meng in een andere kom bloem en baking soda door elkaar. Voeg toe aan het eimengsel en gebruik een garde om dit goed te mengen. Schep er dan de chocolade en banaan voorzichtig doorheen. Laat het mengsel een kwartiertje rusten.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Gebruik geen olie/boter.
- Schep een volle lepel beslag in de pan (nog makkelijker, gebruik het 1/4 maatcupje) laat bakken tot de bovenkant begint te bubbelen en net iets gestold is. Draai de pannenkoek om en bak nog even. Herhaal tot alle pannenkoeken gebakken zijn.
- Serveer de pannenkoeken met de andere banaan in plakjes en de pecannoten.
Bewaar deze banaan-choco pannenkoeken op Pinterest!
Zin om deze pannenkoeken in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!