Deze zoete borrelplank met hartjeswafels is hét recept als je eens wat anders op tafel wilt zetten. Voor bijvoorbeeld valentijn natuurlijk uitermate geschikt! Maar ook als ontbijt, brunch, lunch of gewoon tijdens koffietijd met vrienden/vriendinnen. Weer eens wat anders dan een gebakje. Want die gebakjes, die maak je nu zelf! En zeg nou zelf, zo’n plank maakt toch een geweldige indruk?!

Borrelplanken zijn altijd geweldig om op tafel te zetten. Zo’n heerlijke overdadige plank met vanalles lekkers zodat je echt zin hebt om er lekker in te duiken. Een borrelplank is natuurlijk vaak hartig met bijvoorbeeld kaasjes, nootjes en olijven. Maar natuurlijk is ook een zoete borrelplank een geweldig idee! Weer eens wat anders en eigenlijk net zo lekker! Zo deelde ik ook al eerder een pannenkoeken ontbijtplank, ook al zo lekker!

Zoete borrelplank met hartjeswafels

Hartjeswafels zijn wat mij betreft de lekkerste (en mooiste) wafels die er zijn. Dat komt denk ik ook omdat ik hier echt herinneringen aan heb naar vroeger, mijn beide opa’s en oma’s (en ook mijn ouders) maakten deze wafels altijd. Dan stond er zo’n gigantische stapel wafels te wachten en die aten we dan met poedersuiker. Heerlijk!

Het meest gelezen recept van deze website is dan ook het zachte hartjeswafels recept. Dit is het recept van mijn opa/oma en heel eerlijk: dit is voor mij ook het allerlekkerste recept. Ondertussen heb ik zelf al meerdere lekkere variaties gemaakt (zoals harde wafels en marmerwafels), dus snuffel ook daar vooral even tussen als je meer inspiratie zoekt.

Zoete borrelplank met hartjeswafels

Zo’n fijn hartjes wafelijzer koop je nu bij Xenos (deze is ook nog eens roze, dus je zou het ook perfect als Valentijns kadootje kunnen kopen). Ik heb zelf goede ervaringen met dit wafelijzer; hij bakt niet aan en heeft de perfecte temperatuur!

Verder zie je op deze foto’s 3 verschillende sprinkle mixen met hartjes, prikkertjes met hartjes en hartjesconfetti en gebruikte ik een grote ronde plank om de borrelplank op te maken; ook dit haalde ik allemaal bij Xenos. Hieronder vind je de linkjes naar de producten:

Zoete borrelplank met hartjeswafels

Voorbereiding10 minuten
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 10 minuten
Porties: 1 plank

Ingrediënten

Wafels

 • 250 g roomboter op kamertemperatuur
 • 250 g suiker
 • 2 zakjes vanille suiker
 • 3 eieren
 • 500 g zelfrijzend bakmeel
 • 375 ml melk

Borrelplank

 • 400 g aardbeien
 • 250 g rode bessen
 • 5 el yoghurt
 • 5 el aardbeienjam
 • 5 el hazelnootpasta
 • 125 g roze glazuur
 • 6 el hartjes sprinkles van de Xenos
 • 1 handje mini marshmallows

Instructies

Wafels

 • Klop de boter en beide suikers zacht en romig in een kom.
 • Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen in het beslag.
 • Zeef de bloem erboven en voeg de melk en het zout toe. Mix tot een glad beslag.
 • Verhit je wafelijzer en schep elke keer een volle eetlepel beslag in je wafelijzer en bak enkele minuten tot je wafels gaar en goudbruin zijn.

Borrelplank

 • Leg de wafels op een plank.
 • Zet daar omheen de kommetjes met yoghurt, jam, pasta, glazuur en sprinkles. Vul de lege stukken op met vers fruit en mini marshmallows.

Notities

Met dit recept voor wafels bak je ongeveer 12-15 rozetten

Bewaar deze zoete borrelplank op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Zoete borrelplank met hartjeswafels

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept is geschreven voor een samenwerking