Maak eens deze gebakken spinazie met ei en portobello, het is namelijk echt een overheerlijk lunchrecept! Overigens is het ook zo’n gerechtje wat prima als ontbijt kan, maar ik laat aan jou over wanneer je hiervan gaat genieten. Voor mij is dit de perfecte lunch.
Dit is weer zo’n lunch die perfect past in het #lunchenzonderboterham rijtje. Alhoewel mijn man zou zeggen; lekker, maar ik eet het met een boterham erbij. Dat is natuurlijk ook prima! Het is een beetje afhankelijk van wat jouw eetstijl is (ik mis bijvoorbeeld brood niet bij dit soort gerechten).
Gebakken spinazie met ei en portobello
Ingrediënten
- 1 tl olijfolie
- 0.5 ui
- 1 portobello
- 1 tl oregano
- 80 g spinazie
- 2 eieren
- 4 cherry tomaten
- 1 bosui
- 1 snuf zout
- 0.5 tl chilivlokken
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper deze. Snijd de portobello in plakken, hak de spinazie grof, snijd de cherry tomaten doormidden en de bosui in dunne ringen.
- Verhit de olijfolie in een klein koekenpannetje.
- Fruit de ui tot deze bijna zacht is. Voeg dan de portobello en oregano toe en bak circa 3 minuten mee.
- Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is. Maak 2 kuiltjes en breek de eieren erboven. Verdeel de cherry tomaten over het pannetje. Doe de deksel op de pan en bak de eieren zoals jij ze het lekkerste vindt.
- Bestrooi met de bosui. Breng op smaak met een snuf zout en chilivlokken naar wens en serveer meteen.
Bewaar deze gebakken spinazie met ei op Pinterest!
Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!