Dit stoofvlees met trappist en champignons zit echt boordevol smaak. Een heerlijke maaltijd voor als je de tijd hebt om dit lekker een paar uurtjes op het vuur te laten pruttelen. Serveer deze maaltijd met aardappels, puree, frietjes of een stokbroodje en groene salade. Kies vooral je eigen favoriet.

Stoofvlees, ik ben er echt onwijs fan van! Overigens ik niet alleen, manlief maak ik hier ook echt altijd blij mee. Ik vind het wel leuk om af en toe een beetje te experimenteren met andere smaken, groenten en ingredienten. Zodat het toch elke keer net een beetje anders dan anders is.

Stoofvlees met trappist en champignons

Stoofvlees met trappist en champignons

Een heerlijk klassiek gerecht
Voorbereiding20 minuten
Bereiding4 uur
Totale tijd4 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g runderlappen
  • 25 g roomboter
  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 tl mosterd poeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el azijn
  • 1 flesje Westmalle trappist
  • 1 laurierblaadje
  • 250 g champignons

Instructies

  • Snijd de runderlappen in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin het vlees rondom bruin met een snuf zout en peper.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snijd in 6 partjes. Maak de knoflook schoon en snijd in grove stukken. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.
  • Voeg mosterdpoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg dan de trappist, azijn en het laurierblaadje toe en roer goed door. Breng het langzaam aan de kook, draai (zodra het kookt) het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat minimaal 4 uur zachtjes pruttelen.
  • Voeg na 3 uur pruttelen de in stukken gesneden champignons toe.

Notities

Tip: stoofvlees wordt eigenlijk alleen maar lekkerder als het langer op het vuur staat. Dus 6/7 uur is nog beter!

Bewaar stoofvlees met trappist op Pinterest!

Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Stoofvlees met trappist en champignons

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!