Dit stoofvlees met trappist en champignons zit echt boordevol smaak. Een heerlijke maaltijd voor als je de tijd hebt om dit lekker een paar uurtjes op het vuur te laten pruttelen. Serveer deze maaltijd met aardappels, puree, frietjes of een stokbroodje en groene salade. Kies vooral je eigen favoriet.
Stoofvlees, ik ben er echt onwijs fan van! Overigens ik niet alleen, manlief maak ik hier ook echt altijd blij mee. Ik vind het wel leuk om af en toe een beetje te experimenteren met andere smaken, groenten en ingredienten. Zodat het toch elke keer net een beetje anders dan anders is.
Stoofvlees met trappist en champignons
Ingrediënten
- 600 g runderlappen
- 25 g roomboter
- 2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 tl mosterd poeder
- 70 g tomatenpuree
- 1 el azijn
- 1 flesje Westmalle trappist
- 1 laurierblaadje
- 250 g champignons
Instructies
- Snijd de runderlappen in blokjes.
- Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak hierin het vlees rondom bruin met een snuf zout en peper.
- Maak ondertussen de uien schoon en snijd in 6 partjes. Maak de knoflook schoon en snijd in grove stukken. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.
- Voeg mosterdpoeder en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg dan de trappist, azijn en het laurierblaadje toe en roer goed door. Breng het langzaam aan de kook, draai (zodra het kookt) het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat minimaal 4 uur zachtjes pruttelen.
- Voeg na 3 uur pruttelen de in stukken gesneden champignons toe.
Notities
Bewaar stoofvlees met trappist op Pinterest!
Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!