Deze gevulde dadels met noten en pindakaas zijn eigenlijk gewoon grote bonbons die je in een handomdraai zelf kunt maken. Gebruik de noten die jij het lekkerste vindt en de pindakaas die je toch al in de kast hebt staan; zo makkelijk is het!
Wil je nou zien hoe ik deze gevulde dadels stap voor stap heb gemaakt? Neem een kijkje op mijn Instagram bij dit filmpje, daar laat ik het je zien!
Gevulde dadels met noten en pindakaas
Ingrediënten
- 250 g dadels
- 85 g noten
- 2,5 el pindakaas
- 1 snufje zout
- 175 g pure chocolade
- 60 g melk chocolade
Instructies
- Snijd de dadels in de lengte open en haal de pit eruit.
- Hak de noten grof. Meng deze in een kommetje met pindakaas en eensnufje zout.
- Gebruik een lepeltje om de dadels te vullen met het noten/pindakaas mengsel.
- Smelt beide chocolades au-bain-marie.
- Dip de dadels 1 voor 1 in de pure chocolade. Laat even uitlekken en leg dan op een bakpiertje.
- Schep de melk chocolade in een spuitzak (of een boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf knipt) en drizzle dit over de dadels heen.
Bewaar deze gevulde dadels met noten en pindakaas op Pinterest!
Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!