Deze kaneel granola uit de pan is onwijs snel (en daarmee dus makkelijk) om te maken. Ik deel het recept voor 2/3 porties, maar je kunt het uiteraard makkelijk opschalen. Deze granola kun je namelijk goed bewaren in een afgesloten pot. Ideaal, want dan heb je altijd wat lekkers binnen handbereik!

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en ben ik gekoppeld aan Duizenen1dag. Weet je.. het was weer eens lastig om wat uit te zoeken! Een tijdje heb ik getwijfeld of ik voor een lekkere tosti zou gaan, want daarvan heeft Martine er genoeg op haar blog staan. Maar de appeltaart granola bleef in m’n hoofd spoken, dus ik heb dit recept als uitgangspunt genomen voor mijn granola.

Kaneel granola uit de pan
Kaneel granola uit de pan

Kaneel granola uit de pan

Een lekker en snel ontbijtje
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 60 g havermout
  • 40 g pecannoten
  • 1 tl kaneel
  • 1.5 el honing
  • 1 tl kokosolie

Instructies

  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbak laag op middelhoog vuur.
  • Voeg de havermout toe en rooster deze circa 4 minuten in de pan (blijf regelmatig roeren).
  • Hak de pecannoten grof. Voeg de noten en kaneel toe aan de pan en bak circa 1 minuut mee.
  • Voeg dan de honing en kokosolie toe en verwarm goed door. Blijf roeren zodat alles bedekt is met een laagje.
  • Zet het vuur uit, schep de granola op een bakpapiertje en laat circa 5 minuten afkoelen.
  • Serveer de pangranola met yoghurt, vers fruit en eventueel honing naar smaak.

Bewaar deze kaneel granola op Pinterest!

Zin om deze granola in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Kaneel granola uit de pan

Ben je op zoek naar meer lekkere ontbijt inspiratie? Alle ontbijt recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!