Deze romige pasta met champignons en spinazie is de perfecte vegetarische maaltijd voor elke avond. Het is makkelijk en snel klaar te maken en is echt zo’n lekker kommetje comfort food. Daarnaast is het ook nog eens een fijn en betaalbaar budget recept!
Budgetrecept
Ik doe m’n best om regelmatig een recept met jullie delen voor een gezonde en voedzame maaltijd die niet duur is. Maar wat is dan niet duur? Mijn insteek is maximaal € 2,50/3,00 per persoon, maar liever zo laag mogelijk! In de kosten reken ik de standaard ingrediënten zoals olijfolie, boter, peper/zout en gedroogde specerijen niet mee. Plus ik reken de prijzen van de grote blauwe supermarkt, het zou natuurlijk zomaar kunnen dat het voor jou nog goedkoper uitvalt.
Deze overheerlijke romige pasta met champignons en spinazie maak je voor € 1,58 per persoon!
Romige pasta met champignons en spinazie
Ingrediënten
- 200 g vlinder pasta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl oregano
- 450 g champignons
- 200 g spinazie
- 60 g crème fraiche
- 120 ml groente bouillon
Instructies
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Maak de ui schoon en snipper fijn, maak de knoflook schoon en snijd fijn. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui zacht. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Voeg dan de oregano, champignons en een snuf zout en peper toe. Bak tot de champignons bijna gaar zijn.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken terwijl je blijft roeren. Voeg dan de crème fraiche en bouillon toe, roer goed door en verwarm alles.
- Schep de pasta door het groente/room mengsel.
- Serveer de romige pasta met eventueel wat chilivlokken naar wens.
Bewaar deze romige pasta met champignons op Pinterest!
Zin om deze maaltijd in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!