Met deze Turkse snijbonen met tomaat zet je weer eens wat anders op tafel dan de standaard gekookte groenten. Een lekker bijgerecht uit de Turkse keuken! Heerlijk bij een volledige Turkse maaltijd, maar ook met een standaard aardappeltje en stukje vis/vlees/vega-iets erg lekker.
Kleine moeite, groots resultaat. Tenminste, je hebt niet veel ingredienten nodig om je snijbonen om te toveren naar een ander gerecht! Heel eerlijk, die tomaten, ui en knoflook heb ik altijd standaard in huis. Dus ik hoef er nog niet eens extra boodschappen voor te doen.
Turkse snijbonen met tomaat
Ingrediënten
- 400 g snijbonen
- 1 tl olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 125 ml water
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper deze, maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en de snijbonen in grote ruiten.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui aan. Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg de tomaat, snijbonen en 125 ml water toe. Schep alles goed om en doe dan de deksel op de pan, zet het vuur klein en stoof in 30 minuten gaar.
Bewaar deze Turkse snijbonen op Pinterest!
Zin om dit bijgerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!