Zin om wat lekkers te bakken? Deze triple chocolate chip cupcakes met kwark zijn echt een aanrader! In dit recept gebruik ik geen boter dat wordt vervangen door de kwark, plus er gaan 3 verschillende chocolade smaken in. Zo lekker!
Deze cupcakes zijn onwijs licht en luchtig, dat maakt ze extra lekker. Overigens zijn de cupcakes zelf helemaal niet zo zoet, daardoor komen juist die chocolade smaken lekker naar boven. Perfect bij een kopje koffie of thee als je het mij vraagt. Een heerlijk zoet baksel om in het weekend te maken (en dat gaat nog makkelijk en snel ook).


Triple chocolate chip cupcakes
Ingrediënten
- 2 eieren
- 130 g suiker
- 155 g kwark
- 100 ml olie zonnebloem of milde olijf
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g chocolade wit, melk en puur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht). Zet een muffinvorm klaar met hierin papieren vormpjes.
- Klop de eieren, suiker en een snufje zout luchtig in een kom.
- Voeg de yoghurt en olie toe en mix goed door elkaar.
- Zeef het bakmeel erboven en mix ook dit er goed doorheen.
- Schep de chocolade door het beslag (gebruik je repen chocolade, hak het dan eerst wat fijner).
- Verdeel het beslag met 2 lepels over de 9 vormpjes.
- Bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven
Bewaar deze triple chocolate chip cupcakes op Pinterest!
Zin om deze cupcakes in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!
Is het 150 gram van elke soort chocolade of 150 gram in totaal ?
Het is inderdaad 150 gram in totaal! Zal het zo even wat duidelijker neerzetten
Hmm lijkt me heerlijk. Als je de chocolade vervangt voor rozijnen….is de hoeveelheid rozijnen gelijk dan de chocolade?