Soms heb je gewoon zin in een extra lekker kopje koffie, deze speculoos latte is zo’n drankje vol geluk! Sowieso vind ik persoonlijk speculaas en koffie gewoon echt bij elkaar horen en die smaken passen dan ook perfect bij elkaar!

Elke ochtend kan ik zo intens genieten van dat eerste kopje koffie, wel altijd zwart. Maar soms wil je ook gewoon zo’n extra lekkere verwen-koffie. Het fijne? Eigenlijk zijn die dus echt in een handomdraai te maken! Belangrijk is goede koffie, een lekkere siroop (die koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt), slagroom en misschien een koekje of 2.

speculoos latte
speculoos latte

In dit recept gebruik ik een goede latte macchiato. Een smaakvolle koffie is belangrijk want dat vormt de basis van je drankje. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! 

Deze espressomachine is gewoon echt een gebruiksvriendelijke alleskunner. Neem zeker even een kijkje op hun website, dan kun je precies zien hoe gemakkelijk hij werkt (met touchscreen) en waar deze verkocht wordt.

Speculoos latte

Een heerlijk drankje!
Voorbereiding5 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 el speculoos siroop
  • 1 XL latte macchiato circa 340 ml
  • naar smaak slagroom
  • 2 Lotus speculoos koekjes

Instructies

  • Doe de speculoos siroop in het glas/mok. Zet hierin de XL latte macchiato.
  • Garneer de koffie met de slagroom, verkruimel 1 koekje erboven en steek het tweede koekje in de slagroom.
  • Geniet!

Bewaar deze speculoos latte op Pinterest!

Zin om deze latte in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

speculoos latte