De laatste trend die ik overal tegenkom is het smelten van chocolade in de oven, deze vervolgens decoreren met lekkere toppings en zo je eigen chocoladereep creëren. Peanuts toch?! Dus bij deze mijn versie: confetti chocolade.
3 verschillende smaken chocolade die gesmolten worden in de oven. Vervolgens swirl je de smaken door elkaar en mogen de toppings erop. Ik brak de chocolade vervolgens in stukjes en deelde het uit aan de dames van de kinderopvang van Rayan.
Qua porties kun je er overigens met veel meer van eten! Echter verdeelde ik het over 6 zakjes en zo heb je een leuke portie om weg te geven (met ongeveer 3 stukken chocolade).
Je kunt uiteraard ook grotere repen gebruiken voor dit recept. Enne, ga ook vooral lekker los met verschillende toppings! Denk aan verschillende soorten noten, rozijnen, marshmallows, koekjes; alles kan.
Confetti chocolade
Ingrediënten
- 100 g witte chocolade
- 100 g melk chocolade
- 100 g pure chocolade
- 30 g mini smarties 2 doosjes
- 1 el roze crispy parels
- 1 el blauwe crispy parels
- 1 el discodip
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Bekleed een bakplaat of rechthoekige vorm met bakpapier.
- Leg de chocolade naast elkaar neer. Ik brak de chocolade repen in drieën en maakte zo een patroontje.
- Schuif de chocolade 8 minuten in de oven zodat deze kan smelten.
- Haal de chocolade uit de oven. Gebruik een prikker om de chocolade door elkaar te swirlen en decoreer met de smarties, parels en discodip.
- Zet de chocolade minimaal 30 minuten in de koelkast om uit te harden.
Bewaar deze confetti chocolade op Pinterest!
Zin om deze chocolade in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!