Het is tijd voor een heerlijk Turks recept, namelijk Haydari. Het is een smakelijke Turkse yoghurtdip gemaakt met yoghurt en feta. Perfect bij de borrel of op een feestje, heerlijk om in te dippen met Turks brood! Maak er een lekkere borrelplank van aangevuld met vers brood, olijven, andere dipjes en nog meer lekkers.
Het Turkse brood is wat mij betreft echt het lekkerste bij deze dip. Als je dan toch naar de Turkse supermarkt gaat voor dat lekkerste brood, denk dan ook meteen aan de andere lekkere producten die ze daar verkopen! Zo haal ik altijd in de Turkse supermarkt: feta, filodeeg (uit de koeling), sucuk, goede olijven, rode linzen en nootjes.


Het mooie servies wat ik heb gebruikt op deze foto’s kreeg ik opgestuurd van Pia Piatti. Prachtig handgemaakt servies uit Italië! Je vindt er de mooiste kopjes, schalen en borden.
Haydari, Turkse yoghurtdip met feta
Ingrediënten
- 80 g feta
- 1 teentje knoflook
- 130 g yoghurt liefst Turkse of Griekse
- 1 el olijfolie
- 1 tl munt
- 1 snuf zout en peper
Garnering
- 0.5 tl sumak
- 0.5 tl chilivlokken
Instructies
- Doe de feta in een kommetje en prak fijn met een vork. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de yoghurt, olijfolie, munt en een snuf zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat minimaal 15 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Garneer de dip (naar smaak) met sumak en chilivlokken.
Bewaar deze Turkse yoghurtdip met feta op Pinterest!
Zin om deze dip in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!