Een heerlijke soep zet je op tafel met deze broccolisoep met dille. De klassieke broccolisoep kennen we allemaal wel, maak hem eens met verse dille voor een extra lekkere smaak! Deze soep is heerlijk als lunch of voorgerecht, maar ook goed als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stokbroodje erbij.
Er staan ondertussen al een aantal lekkere variaties op broccolisoep online, zoals romige broccolisoep met een twist, bloemkool-broccolisoep, venkel-broccolisoep met kurkuma en een courgettesoep met broccoli.

Broccolisoep met dille
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 450 g broccoli
- 750 groentebouillon
- 10 g verse dille
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Maak de knoflook schoon en snijd in kleine stukjes.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd deze in blokjes (die kun je echt prima gebruiken).
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui circa 3 minuten aan, voeg dan de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg dan de broccoli en de bouillon toe en breng aan de kook. Draai, zodra de soep kookt, het vuur laag en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur. Hak de dille grof, voeg toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer glad.
Bewaar deze broccolisoep met dille op Pinterest!
Zin om deze soep in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer soep inspiratie? Alle soep recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!