Deze Turkse hartige koekjes zijn een perfecte aanvulling van de borrelplank! Heerlijke brosse koekjes. Zelf vind k ze het lekkerste om te eten met feta en olijven, daarnaast een kopje thee (of wijn/bier) en je hebt een lekker borrelplankje te pakken!
Met dit recept maak je een bakplaat vol met koekjes. Je kunt ze overigens ook in ronde vorm bakken, of wat denk je van rechthoekige koekjes?! Alles kan! Ik vind zelf deze ovale vorm het makkelijkste om te maken.


Turkse hartige koekjes
Ingrediënten
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 90 ml olijfolie
- 1 ei eiwit en eigeel gescheiden
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1 el azijn
- 8 g bakpoeder
- 300 g patent bloem
Garnering
- 1 el sesamzaad
- 1 el zwart nigellazaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Mix in een kom roomboter, olijfolie, eiwit, zout, suiker en azijn goed door elkaar.
- Voeg dan bakpoeder en bloem toe en kneed tot een samenhangend deeg. Het deeg moet niet plakken (doet het dat wel, voeg dan wat extra bloem toe).
- Pak een stukje deeg en rol het tot een een balletje van circa 3 cm doorsnede, rol dit tussen je handen uit naar een langwerpige vorm. Leg op de bakplaat. Herhaal met het deeg tot het deeg op is.
- Klop het eigeel los en bestrijk hier de koekjes mee. Strooi er de sesamzaadjes en het zwart Nigellazaad overheen.
- Bak de koekjes in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes compleet afkoelen op de bakplaat.
Bewaar deze Turkse hartige koekjes op Pinterest!
Zin om deze koekjes in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!