Weer eens een andere manier om je standaard pieper te serveren: deze aardappelschotel met sucuk. Sucuk is een Turkse worst boordevol smaak en dat combineert heerlijk met de aardappel, paprika en gesmolten kaas. Een makkelijke maaltijd om te serveren!
Overigens zou ik er zelf wel nog een groene salade bij serveren, of iets anders van groente. Maar dat is uiteraard helemaal persoonlijk 🙂 . Deze aardappelschotel zou trouwens ook perfect zijn bij de brunch of lunch.
De sucuk is een Turks knoflookworstje en je koopt hem bij de Turkse supermarkt. Het heeft, vind ik dan, wat weg van salami. Wij hebben deze standaard in de vriezer liggen. Ook erg lekker op een tosti!
Aardappelschotel met sucuk (Turkse worst)
Ingrediënten
- 500 g aardappel
- 2 paprika's
- 1 sucuk Turkse worst
- 1,5 tl tijm
- 1 tl paprika poeder
- 1 el olie
- 75 g geraspte kaas
Instructies
- 180 graden, 20 minuten
- Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook deze beetgaar. Giet dan af en laat even uitwasemen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (hetelucht).
- Maak de paprika's schoon en snijd in dunne reepjes. Haal het velletje van de sucuk af en snijd in blokjes.
- Meng in een kom aardappelen, paprika, sucuk, tijm, paprikapoeder en olie door elkaar. Schep in een ovenschaal en strooi er de geraspte kaas overheen.
- Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Notities
Bewaar deze aardappelschotel met sucuk op Pinterest!
Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!