Deze salade met warmgerookte zalm en knapperige kikkererwten is echt een overheerlijke lunch! Groenten, gezonde vetten en eiwitten; de beste combi. Mijn beste tip bij dit recept? Maak een driedubbele hoeveelheid van de knapperige kikkererwten; want daar blijf je van snoepen!
Deze salade vind ik zelf heerlijk om mee te nemen naar kantoor. Maar ook om thuis van te genieten is deze salade natuurlijk perfect, als onderdeel van een gezellige brunch/lunch zou hij ook niet misstaan.
Salade met warmgerookte zalm en knapperige kikkererwten
Ingrediënten
Knapperige kikkererwten
- 125 g kikkererwten uitgelekt
- 1 el olijfolie
- 0.5 tl paprikapoeder
- 0.25 tl knoflookpoeder
- 1 snuf zout
Salade
- 2 baby romaine
- 10 radijsjes
- 125 g warmgerookte zalmfilet
- naar smaak olijfolie
- naar smaak witte wijnazijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af met water. Droog ze goed met een handdoek of keukenpapier.
- Doe de kikkererwten in een kom en meng met olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en een snuf zout. Verdeel over de bakplaat.
- Bak de kikkererwten 15 minuten in het midden van de oven. Schep ze dan om en bak nog eens 15 minuten.
- Snijd de baby romaine in reepjes en verdeel over 2 lunchboxen (of borden/kommen). Snijd de radijsjes in plakjes en leg op de sla. Verdeel de zalm erover en tenslotte de knapperige kikkererwten.
- Net voor het serveren besprenkel je de salade met wat olijfolie en witte wijnazijn.
Bewaar deze salade met warmgerookte zalm op Pinterest!
Zin om deze salade in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!