Mocht je je afvragen; kun je soep van cherrytomaten maken? Dan is het antwoord volmondig ja! Daar kun je echt heerlijke soep mee maken. Vandaag deel ik dus een erg lekker recept met je, dat onwijs makkelijk is om te maken.
Deze soep kun je uiteraard ook maken met andere tomaten of een mix van verschillende soorten. Nu zijn sommige tomaten wel wat zoeter dan anderen, daarom is het altijd belangrijk om goed te proeven voor het serveren. Dan kun je de soep nog eventueel verder op smaak brengen.


Extra tip: voeg eens een volle theelepel balsamico aan je soep toe. Dat geeft het echt een heerlijke volle smaak.
Soep van cherrytomaten
Ingrediënten
- 400 g cherry tomaten
- 1 punt paprika
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 snuf zout
- 1 el oregano
- 1 el basilicum
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 1 liter water
- 100 ml slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
- Doe de cherrytomaten in een ovenschaal. Snijd de ui in partjes en maak de knoflook schoon, doe bij de tomaten.
- Voeg dan 2 el olijfolie, een flinke snuf zout, basilicum, oregano, paprikapoeder en gemberpoeder toe. Roer goed door elkaar.
- Bak de groenten 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Verhit 1 el olijfolie in een soeppan. Bak hierin de tomatenpuree een minuutje flink aan. Voeg dan de groenten en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Zet dan het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
- Roer net voor het serveren de slagroom door de soep.
Bewaar deze soep van cherrytomaten op Pinterest!
Zin om deze soep in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Ben je op zoek naar meer soep inspiratie? Alle soep recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!