Een op en top zoet gerecht voor pasen zet je op tafel met deze witte chocolade cheesecake paaseieren met lemon curd. Onwijs lekker, makkelijk om te maken maar wel met een extra leuk resultaat doordat ze er (als je heel snel kijkt) uitzien als echte eieren.
De chocolade eieren die ik vul in dit recept heb ik ook zelf gemaakt. Daarvoor gebruik ik deze vorm van Wilton. Mocht je deze niet kunnen vinden, of niet willen kopen; dan kun je natuurlijk ook chocolade eieren kopen in de winkel en deze voorzichtig open snijden. Je kunt grote eieren kopen en deze vullen, maar met kleintjes werkt het natuurlijk ook perfect! Wellicht moet je dan alleen wel even de vulling wat aanpassen qua hoeveelheid.
Cheesecake paaseieren met lemon curd
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 120 g witte chocolade
- 200 g roomkaas
- 80 g slagroom
- 6 el lemon curd
Instructies
- Smelt de pure chocolade au-bain-marie en laat even staan zodat het niet super warm is. Verdeel de chocolade met een kwastje over de ei mallen. Zet eventueel in de koelkast om uit te harden.
- Smelt de witte chocolade au-bain-marie en laat even staan zodat het bijna tot kamertemperatuur is.
- Klop de roomkaas los in een kom. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg ze dan samen. Spatel kort door.
- Schep de gesmolten witte chocolade door het roomkaasmengsel. Verdeel over de halve eieren en strijk glad.
- Gebruik een lepel om een kuiltje te maken waar je de "eierdooier" wilt. Schep hierin de lemon curd.
- Bewaar de eieren in de koelkast en haal minimaal 15 minuten voor het serveren eruit.
Bewaar cheesecake paaseieren op Pinterest!
Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!