Ok, deze kaneelbroodjes met koffie zijn echt hemels! Als je deze eenmaal geproefd hebt dan hoef je die standaard versie echt niet meer hoor; deze zijn echt zoveel lekkerder! Het roomkaas glazuur maakt deze broodjes nog eens extra decadent.
Heerlijke broodjes om te serveren bij een uitgebreid ontbijt/brunch/lunch, maar ook bij een kopje koffie of thee perfect om van te genieten. Zachte brooddeeg, heerlijke vulling en dan dat glazuur… om je vingers bij op te eten!
In dit recept gebruik ik een lekker sterke espresso. Een goede espresso is belangrijk zodat je hem ook echt proeft in je broodjes, het is geen overheersende koffiesmaak maar wel een goede subtiele touch. Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine!
Deze espressomachine van Krups is gewoon echt een gebruiksvriendelijke alleskunner. Neem zeker even een kijkje op hun website, dan kun je precies zien hoe gemakkelijk hij werkt (met touchscreen) en waar deze verkocht wordt.
Kaneelbroodjes met koffie
Ingrediënten
Brooddeeg
- 110 ml melk
- 55 ml zonnebloemolie
- 4 g instant gist
- 1 eiwit
- 0.5 tl zout
- 1 tl suiker
- 220 g bloem
Vulling
- 25 g roomboter
- 1.5 el espresso
- 3 el donkere basterdsuiker
- 0.5 el kaneel
Topping
- 1 el espresso
- 60 g roomkaas
- 120 g poedersuiker
Instructies
- Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar. Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (iets plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
- Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek of folie. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
- Maak ondertussen de vulling; doe daarvoor roomboter, espresso, basterdsuiker en kaneel in een steelpannetje. Zet op laag vuur en laat zachtjes alles smelten tot het goed gemengd is.
- Haal het deeg uit de kom, kneed even door en rol uit tot een grote rechthoekige lap van circa 45 bij 30 centimeter. Giet de vulling erop en smeer deze uit (blijf ongeveer een centimeter van de rand af). Rol het deeg op, vanaf de lange kant.
- Snijd de rol deeg in 8 gelijke stukken. Bekleed een rode bakvorm met een vel bakpapier en leg hierin de 8 broodjes met de snijkant naar boven.
- Dek af met een vochtige theedoek of folie en laat nog eens 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
- Bak het kaneelbrood in 20-25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Haal het dan uit de oven en laat goed afkoelen.
- Meng de ingrediënten voor de topping door elkaar in een kom. Besmeer hiermee de bovenkant van de broodjes. Zet eventueel in de koelkast op de topping wat te laten uitharden.
Bewaar deze kaneelbroodjes met koffie op Pinterest!
Zin om deze broodjes in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere brood inspiratie? Alle brood recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!