Deze Turkse courgettesoep is heerlijk als lunch of als voorgerecht. Het was tijd om weer eens een heerlijk Turks recept met je te delen en dan wel deze lekkere groene soep gemaakt met courgettes. Erg makkelijk om te maken maar uiteraard, zoals je van me gewend bent, wel boordevol smaak.
Door de munt in de soep en hem daarna te serveren met verse citroen krijg je echt die lekkere smaak aan deze soep. En nee, geen tandpasta smaak hoor 😅, gewoon net genoeg om het een frisse touch te geven. Mocht je graag een broodje bij je soep eten; ga dan voor Turks brood om in het thema te blijven, ook zijn de broodjes gevuld met feta erg lekker bij deze soep.
Turkse courgettesoep
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 200 g aardappel
- 2 courgettes
- 0,5 tl munt gedroogd
- 1 ltr groentebouillon
- 0.5 citroen
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui zacht en glazig.
- Voeg dan de aardappel, courgette en munt toe en bak circa 3 minuten mee.
- Schenk er de bouillon bij en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat circa 25 minuten zachtjes pruttelen. Tot de aardappel en courgette gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
- Serveer de soep met de citroen in partjes.
Bewaar deze Turkse courgettesoep op Pinterest!
Zin om deze soep in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!