Als je van plan bent om warme chocolademelk te serveren deze Pasen, dan zou ik het doen als deze paas chocobomb in de vorm van konijnenkontjes! En als je nou geen chocolademelk wilde doen, misschien is dit dan het teken om er toch mee aan de slag te gaan? Want deze kontjes zijn toch te schattig?!

Al eerder (1,5 jaar geleden zelfs) deelde ik een chocobomb recept en voor deze Pasen vond ik het tof om dat een mooie upgrade te geven. Iets schattigs en superleuks voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen aan tafel natuurlijk, want het is toch gewoon leuk om zo’n bol in de warme melk te mogen laten plonsen?!

Paas chocobomb
Paas chocobomb

Voor deze bollen gebruik ik een siliconenvorm die ik al jaren geleden heb gekocht bij Sostrene Grenes, maar ik kan hem daar online niet vinden. Wel vond ik deze vorm bij bol die vergelijkbaar is. De candy melts en konijnendecoratie kocht ik online bij Deleukstetaartenshop.

Paas chocobomb ‘Konijnenkontjes’

Zo schattig is chocolademelk nog nooit geweest!
Bereiding20 minuten
Wachttijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 3 stuks

Ingrediënten

 • 130 g witte candymelts
 • 3 tl cacao
 • 3 el mini marshmallows
 • 3 setjes voetjes en staartjes

Instructies

 • Smelt de witte candymelts zoals aangegeven op de verpakking.
 • Verdeel de gesmolten massa over de 6 holtes van je vorm (bewaar een klein beetje om straks de voetjes en staartjes mee vast te plakken). Zorg dat alles goed bedenkt is. Laat compleet uitharden in de koelkast.
 • Haal de halve bollen voorzichtig uit de vorm.
 • Verhit een bordje (boven kokend water of door even boven het vuur te houden).
 • Pak 3 bollen en leg de open kant even op het warme bordje, zodat je geen rafelige randjes hebt. Verdeel over de 3 halve bollen de cacao en mini marshmallows.
 • Pak de 3 andere halve bollen. Leg een halve bol met de open kant op het bordje en druk hem vervolgens op een halve bol waarin vulling zit. Houd even vast zodat het goed vastzit. Herhaal met de anderen.
 • Smelt de candymelts opnieuw. Plak de voetjes en staartjes vast met een klein beetje van de gesmolten candymelts.
 • Laat compleet uitharden en serveer de bollen in bijvoorbeeld cupcake vormpjes.

Bewaar deze paas chocobomb op Pinterest!

Zin om deze chocobomb in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Paas chocobomb

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!