Deze vegan curry salade in een glaasje ziet er toch uit om op te eten?! Plus het heeft wat gezelligs, vind ik zelf dan, om een salade op deze manier te serveren. De kleuren komen op deze manier extra goed op hun recht en het is extra leuk om zo iedereen zijn eigen portie te geven. Gebruik verschillende glaasjes voor een speels effect.
Voor deze salade gebruik ik de vegan Hawaii curry salade van BonMush, een overheerlijke salade/spread op basis van oesterzwammen. Deze is naast dat hij vega is ook helemaal vrij van soja, gluten en zuivel maar dus wel echt boordevol smaak! Een heerlijke salade voor op brood/cracker maar je kunt er uiteraard veel meer mee! Zoals deze heerlijke salade met parelcouscous, veldsla en tomaat, de licht-pittige kiemen maken het helemaal af.
Heb je zin om een lekkere vega brunch/lunch op tafel te zetten? Ik maakte nog 2 heerlijke gerechten met producten van BonMush en samen vormen ze een geweldig paar! De andere 2 recepten zijn:
Vegan curry salade in een glaasje
Ingrediënten
- 50 g parelcouscous
- 4 g verse peterselie
- 1 tl olijfolie
- 40 g veldsla
- 135 g Hawaii curry salade BonMush
- 1 tomaat
- 2 el kiemen
Instructies
- Kook de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat goed uitlekken en spoel na met koud water.
- Hak de peterselie fijn. Mix de peterselie, olijfolie en een snuf peper en zout door de couscous.
- Snijd de tomaat in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verdeel de veldsla over 2 glaasjes, daarop de parelcouscous. Verdeel de Hawaii curry salade en tomatenblokjes erover en garneer met de kiemen.
- Bewaar de salade glaasjes koel tot het moment van serveren.
Bewaar deze vegan curry salade op Pinterest!
Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Dit recept is gemaakt voor een samenwerking