Een heerlijke aardappeltortilla met Mexicaanse twist als onderdeel van een maaltijd. Serveer deze tortilla met een frisse groene salade en dan heb je echt wat lekkers te pakken! Alsof je in Spanje op vakantie bent 🙂 , denk er dat zonnetje maar bij!
In deze aardappeltortilla gebruik ik de BBQ specerijen van Euroma, deze zijn nieuw in het schap en daar was ik erg benieuwd naar. Uiteraard kun je deze gebruiken om vlees/vis mee te marineren of als rub, maar ik vond het dan wel weer extra leuk om er wat anders mee toe doen. En laat ik vertellen: dat is een goed plan geweest!
Onderstaand recept is genoeg voor 3/4 personen als onderdeel van een maaltijd. Maar ook als borrelhapje of onderdeel van een brunch/lunch is deze tortilla perfect om te serveren!
Aardappeltortilla met Mexicaanse twist
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 450 g aardappelschijfjes
- 1 rode paprika
- 140 g mais
- 5 eieren
- 50 ml melk
- 1.5 tl Mexican BBQ specerijen Euroma
- 1 snuf zout
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de aardappelschijfjes circa 8 minuten aan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier.
- Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes, laat de mais uitlekken.
- Klop de eieren met de melk los in een grote kom. Voeg dan de Mexican BBQ specerijen en een snuf zout toe en mix door.
- Voeg de aardappelschijfjes, paprika en mais toe en schep alles goed om. Schep het mengsel in de bakvorm.
- Bak de tortilla in circa 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
- Optioneel: bestrooi met wat fijngehakte verse peterselie net voor het serveren.
Bewaar deze aardappeltortilla met een Mexicaanse twist op Pinterest!
Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!