Dit köfte-aardappel pannetje (Patatesli Sulu Köfte) is echt een heerlijke Turkse maaltijd. Dit is zo’n gerecht waar je graag een stukje brood bij hebt om die lekkere bouillon mee op te eten! Maak er nog zo’n lekkere Turkse rauwkost salade bij en je zet het meest heerlijke diner op tafel.
Köfte-aardappel pannetje
Ingrediënten
Köfte
- 200 g rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl tijm
- 1 snuf zout en peper
- 1 el bloem
En verder
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 1 snuf zout
- 350 g aardappeltjes
- 2 el tomatenpuree
- 4 takjes verse peterselie
Instructies
- Doe het gehakt in een kom. Pers er de teentjes knoflook boven uit en voeg tijm en een flinke snuf zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
- Draai balletjes van het gehaktmengsel en laat ze circa 30 minuten staan (dat komt de smaak alleen maar ten goede).
- Draai kleine gehaktballetjes van het mengsel. Leg ze op een schaal en bedek met de bloem.
- Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot deze zacht is. Voeg dan de tomatenpuree en een snufje zout toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de aardappeltjes toe en bak circa 3 minuten mee.
- Schenk er heet water bij tot 1 centimeter boven de aardappeltjes en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en voeg de gehaktballetjes toe.
- Laat alles circa 20 minuten pruttelen tot de aardappeltjes zacht zijn en de gehaktballen gaar.
- Serveer het gerecht met de fijngehakte peterselie.
Bewaar dit kofte-aardappel pannetje op Pinterest!
Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!