Deze frisse rijstsalade met zwarte bonen (mais, tomaatjes en verse kruiden) is echt heerlijk om mee te nemen als lunch naar school/werk. Met dit soort salades is het namelijk altijd zo: hoe langer ze staan hoe voller de smaak wordt! Plus nog een voordeel: deze hoef je niet koud te bewaren, dat kan prima op kamertemperatuur .
Mocht je nou denken, ja lekker! Maar kan dat ook op een ander moment gegeten worden? Ja natuurlijk! Deze rijstsalade is ook perfect om te serveren bij het avondeten of barbecue. Deze is ook echt heerlijk op een warme zomeravond.
Die geweldige roze lunchbox op de foto is van Mepal. Deze kreeg ik opgestuurd omdat ik zo verzot ben op #lunchenzonderboterham én mooie en handige lunchboxen. Deze lunchbox is verkrijgbaar in meerdere kleuren en is extra handig omdat het een verdeelschotje heeft, deze kun je plaatsen waar je wilt of eruit halen.
Frisse rijstsalade met zwarte bonen
Ingrediënten
- 200 g gekookte basmati rijst
- 130 g zwarte bonen
- 130 g mais
- 110 g cherry tomaten
- 2 lente-uitjes
- 6 g peterselie
- 5 g dille
- 0.5 limoen uitgeperst
- 2 el olijfolie
- 1 snuf peper en zout
Instructies
- Doe de gekookte rijst in een grote kom.
- Laat de zwarte bonen en mais uitlekken in een vergeet en voeg dan toe aan de rijst.
- Snijd de cherry tomaten doormidden. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in dunne ringen. Voeg beide toe aan de rijst.
- Hak de peterselie en dille fijn. Voeg toe aan de kom.
- Voeg limoensap, olijfolie en een flinke snuf zout en peper toe en schep alles door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak.
- Laat de salade minimaal 30 minuten staan voordat je deze serveert.
Bewaar deze frisse rijstsalade met zwarte bonen op Pinterest!
Zin om deze salade in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Op zoek naar meer lekkere Lunchen Zonder Boterham inspiratie? Klik op de afbeelding of link om je in te schrijven voor de inspiratiemail en ontvang een e-book met mijn 7 favoriete recepten!