Deze cheesecake met kaneel en hazelnoot is echt de perfecte lekkernij om te maken voor moederdag. Ideaal bij een lekker kopje koffie/thee is deze zoete romige taart. Dus wil je je moeder verrassen? (of gewoon iets lekkers voor jezelf bakken) Dan zou ik hiermee aan de slag gaan!

Deze cheesecake is echt even wat anders dan anders en juist daarom weet ik zeker dat je er van gaat genieten. Een verrassende bodem, romige cheesecake, een swirl hazelnootpasta en dan ook nog nougatine: je zou je vingers er bij op eten! Verder is deze taart niet moeilijk om te maken, je moet er alleen even rekening mee houden dat hij 2 keer in de oven moet en daarna nog circa 3 uur laten opstijven. Dus, in de ochtend bakken en in de middag van genieten!

cheesecake met kaneel en hazelnoot
cheesecake met kaneel en hazelnoot

Voor deze cheesecake heb ik de Danerolles Cinnamon Swirls gebruikt als bodem. Deze kaneelbroodjes zijn al echt overheerlijk om zo te eten, maar verwerkt als bodem is al helemaal een feestje! De hazelnootpasta is van Bonne Maman, deze is vrij van palmolie en zonder kunstmatige toevoegingen; maar wel boordevol hazelnoten. En dat proef je!

Cheesecake met kaneel en hazelnoten

Overheerlijk!
Voorbereiding20 min
Bereiding50 min
Rusttijd3 uur
Totale tijd4 uur 10 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 Danerolles Cinnamon Swirls
  • 25 g roomboter
  • 450 g roomkaas
  • 100 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 75 g Hazelnootpasta Bonne maman
  • 4 el nougatine

Instructies

Bereiding bodem

  • Verwarm de oven zoals aangegeven op de Danerolles verpakking. Zet een ronde bakvorm klaar (eventueel met een vel bakpapier op de bodem).
  • Smelt de roomboter en meng dit met de kaneelsuiker die in de verpakking zit. Rol het deeg uit, besmeer met het suikermengsel en rol weer op. Snijd vervolgens in 6 stukken. Verdeel de 6 stukken deeg over de bodem en druk naar elkaar toe.
  • Bak de bodem 10 minuten voor in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven, druk iets plat met een lepel en laat 30 minuten afkoelen voor je verder gaat.

Cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius (hetelucht).
  • Doe de roomkaas in een kom en mix luchtig.
  • Voeg suiker, vanille extract en kaneel toe en mix 2 minuten door.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg de tweede pas toe als de eerste volledig gemengd is.
  • Schenk het mengsel in de vorm op de bodem.
  • Verwarm de hazelnootpasta kort. Drizzle met een lepel de pasta over het cheesecake mengsel en gebruik een mes of prikker om het te swirlen.
  • Bak de cheesecake 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Tot de randen gestold zijn, maar het midden nog wiebelt (dit zet nog).
  • Laat de cheesecake 1 uur afkoelen buiten de oven en zet daarna minimaal 2 uur in koelkast.
  • Bestrooi net voor het serveren met de nougatine.

Bewaar deze cheesecake met kaneel en hazelnoten op Pinterest!

Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op 1 van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

cheesecake met kaneel en hazelnoot

Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept is gemaakt voor een samenwerking