Het is weer eens tijd om een heerlijke salade te delen die echt boordevol smaak zit: deze panzanella caprese. Een overheerlijk zomers bijgerecht om op tafel te zetten. Perfect met een stukje vlees/vis/vleesvervanger of wat denk je bij de barbecue?
Het fijne aan deze salade is dat hij echt goed voor te bereiden is. Dat moet ook wel, want dat brood moet juist al die lekkere smaken en sappen opnemen. Dat is wat deze salade extra lekker maakt.
Onderstaand recept is voor 2 personen als je er verder alleen maar een stukje vlees/vis/… bij maakt en misschien nog wat extra groenten. Als onderdeel van een barbecue of met meerdere gerechten kun je hier met meer personen van eten.
Panzanella caprese
Ingrediënten
Salade
- 0,5 stokbrood
- 2 el olijfolie
- 200 g cherry tomaten
- 1 bol mozzarella
Pesto
- 15 g basilicum
- 3 el olijfolie
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
- Snijd het brood in vierkantjes van circa 2 bij 2 centimeter. Doe deze in een ovenschaal. Besprenkel met 2 el olijfolie en een snuf zout en peper.
- Bak het brood 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen.
- Snijd de cherry tomaten doormidden en verdeel over de ovenschaal met het brood, schep goed om.
- Scheur de mozzarella in stukken en leg tussen het brood/tomaten.
- Maak de pesto door basilicum, olijfolie en een snuf zout en peper te mixen in een keukenmachine (of met een staafmixer). Verdeel dit over de salade.
- Minimaal 20 minuten laten staan zodat het brood zacht wordt.
Bewaar deze panzanella caprese op Pinterest!
Zin om deze salade in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer salade inspiratie? Alle salade recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!