Deze gefrituurde köfte van rundergehakt en aardappel zijn echt zo zo zo lekker! Heerlijk met een knoflooksausje om in te dippen, perfect voor een feestje/borrel of bij het avondeten.
Heel eerlijk, ik maak eigenlijk zo goed als nooit gerechten die ik moet frituren. Nu heb ik sowieso geen frituurpan en eigenlijk eet ik dus ook vrij weinig gefrituurd voedsel. Ja af en toe een frietje, maar die kan de snackbar toch echt veel lekkerder bakken. Maar, deze köfte zijn het helemaal waard! Want echt waar, ze zijn zo lekker!
Van onderstaand recept maak je ongeveer 15/16 köftes, een beetje afhankelijk van hoe groot (of klein) je ze maakt.
Köfte van rundergehakt en aardappel
Ingrediënten
- 750 g aardappel
- 1 ui
- 350 gram rundergehakt
- 1 ei
- 4 el paneermeel
- 10 g peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Schil de aardappels en rasp de aardappel met de dunste kant van de rasp.
- Schil de ui en rasp ook deze.
- Pers de geraspte aardappel en ui tussen je handen zo droog mogelijk. Doe over in een kom.
- Voeg alle overige ingrediënten toe en kneed goed door elkaar. Vorm tussen je handen circa 16 langwerpige köfte van het mengsel.
- Verhit een flinke bodem (zonnebloem)olie in een pan. Leg voorzichtig de gehaktballen erin en bak tot ze goudbruin en gaar zijn. (Ze komen vanzelf bovendrijven, rond de 3 minuten per kant)
- Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier.
Notities
Bewaar deze köfte van rundergehakt en aardappel op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!