Als je deze bloemkool-spinazie soep op tafel zet weet je zeker dat je een flinke hoeveelheid groenten gaat eten. Naast dat deze soep dus erg gezond is, is hij ook nog eens zeer smaakvol en makkelijk om te maken. En dat kleurtje is ook heerlijk toch?!
Persoonlijk vind ik dit dus echt perfect als lunch! Eventueel met een geroosterde boterham, broodje of nog een rauwkostsalade er naast.
Bloemkool-spinazie soep
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 g bloemkool
- 600 ml groentebouillon
- 350 g spinazie
- 100 ml (kokos)room
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak mee.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe aan de pan. Bak een minuutje mee.
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Tot de bloemkool zacht is.
- Voeg dan de spinazie toe en laat slinken.
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
- Serveer met een swirl (kokos)room.
Bewaar deze bloemkool-spinazie soep op Pinterest!
Zin om deze soep in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Alle soep recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!