Deze lekkere kaasstengels van bladerdeeg zijn echt onwijs makkelijk om zelf te maken. Ik vulde ze met roomkaas en lente-ui en dat was goede keuze! Heerlijk als hapje bij de borrel of op een feestje, maar ook perfect bij een kom soep.

De roomkaas die ik gebruik in dit recept is van Old Amsterdam, deze kreeg ik opgestuurd om te proberen. Deze roomkaas is echt onwijs lekker en is ook nog eens extra gevuld met geraspte kaas. Aangezien ik echt fan ben van kaas denk ik ook dat dit het precies is waarom ik deze roomkaas zo lekker vind.

Kaasstengels van bladerdeeg
Kaasstengels van bladerdeeg

Met onderstaand recept maak je 6 grote kaasstengels. Uiteraard kun je ze ook halveren, dan heb je er 12. Ik zou het aanpassen aan het aantal personen waarvoor je dit recept maakt plus het moment. Als je het serveert als borrelhapje dan is het prima om ze doormidden (of zelfs in drieën) te snijden. Serveer je ze met een kom soep als avondeten dan is 1 kaasstengel per persoon perfect.

Kaasstengels van bladerdeeg

Heerlijk bij de borrel!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding22 minuten
Totale tijd32 minuten
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 125 g roomkaas old Amsterdam
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eierdooier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op180 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar. 18 minuten
  • Rol 1 vel bladerdeeg uit. Schep de roomkaas erop en verdeel over het bladerdeeg, blijf circa 1 centimeter van de randen weg.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd in dunne ringen. Verdeel de lente-ui over de roomkaas.
  • Rol het tweede vel bladerdeeg uit en leg over de eerste. Druk de zijkanten goed aan.
  • Snijd vervolgens in de lengte in repen van circa 3 centimeter.
  • Pak een reep aan beide uiteindes vast en draai in tegenovergestelde richtingen. Leg de opgerolde reep op de bakplaat met bakpapier. Herhaal met de resterende repen.
  • Klop de eierdooier los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  • Bak de stengels in 18-22 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Bewaar deze kaasstengels van bladerdeeg op Pinterest!

Zin om dit gerecht in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Kaasstengels van bladerdeeg

Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!