Deze oven omelet met prei, broccoli en tomaat is echt een heerlijke lunch om op tafel te zetten! Even aanbakken in de pan en dan hup de oven in, heb je mooi even tijd om nog wat anders te doen. En daarna; lekker genieten van dit heerlijke gerecht!

Ik vind een omelet echt een heerlijke manier om extra groenten te eten bij de lunch. Nu eet ik al graag een salade of rauwkost, maar soms heb je ook gewoon zin in een warme lunch. En dan is deze omelet echt perfect! De combinatie prei, broccoli en tomaat is echt lekker. Maar je kunt er ook voor kiezen om restjes groenten te gebruiken die je nog hebt liggen; eigenlijk is alles lekker. Ook is het heerlijk om er (vega) kip, kaas of zalm over heen te strooien.

Oven omelet met prei, broccoli en tomaat

De ideale koekenpan van GreenPan

De pan die ik gebruik voor dit recept is de Copenhagen koekenpan met een doorsnede van 24 cm van GreenPan. Deze pan ziet er niet alleen erg mooi uit door de matte roestvrijstalen handgreep, hij is ook nog eens echt een alleskunner! Je kunt deze pan namelijk gebruiken voor een tal van warmtebronnen, zoals; gas, inductie en elektrisch. Daarnaast mag deze pan ook in de oven! Ideaal voor deze foodie.

Deze pan heeft een Thermolon keramische anti aanbaklaag, die volledig PFAS vrij is. Daardoor bevat deze dus geen schadelijke chemische stoffen, iets waar je je (nieuwe) pannen zeker op moet selecteren als je het mij vraagt. Daarnaast is deze laag echt super glad (en onwijs sterk), wat dus betekend: minder boter/olie en daarna hoef je ook niet je pan schoon te schrobben!

Waarom een PFAS-vrije anti aanbaklaag?

Maar was is dat PFAS vrij nou eigenlijk? PFAS is een afkorting van poly- en perfluoralkylstoffen en van sommige hiervan is aangetoond dat ze schadelijk zijn voor mens, dier én milieu. Deze stoffen worden door de mens gemaakt om producten water-, vet- en vuilafstotend te maken, je komt het tegen in een grote verscheidenheid aan producten (denk aan regenjassen, cosmetica en traditionele anti aanbaklagen). PFAS stoffen zijn onwijs sterk en breken erg langzaam af, waardoor ze de naam ‘forever chemicals’ hebben gekregen.

Tijdens de verhitting van pannen met deze stof komen er kleine deeltjes in de lucht en ons voedsel. Wat we dus inademen of opeten.. niet goed voor je gezondheid! Grote reden dus om te kiezen voor een pan met een PFAS-vrije anti aanbaklaag.

Oven omelet met prei, broccoli en tomaat

Zoals je ondertussen wel weet (denk ik dan), ben ik dol op lunchen zonder boterham. Die kleffe boterham met kaas, die zo half geplet uit je lastig zakje komt daar maak je mij echt niet blij mee. Nee ik heb veel liever een salade, omelet of kom soep. Het is meteen een goede manier om extra groenten te eten gedurende de dag, plus… zeg nou zelf: dit is toch ook veel lekkerder?!

Als je op zoek bent naar nog meer lekkere inspiratie voor verschillende gerechten neem dan zeker even een kijkje bij al mijn lunch recepten, want ik weet zeker dat je er meer dan genoeg lekkers tussen gaat vinden! Enne ja, ook als je af en toe wel een boterham/broodje wil eten dan staat er lekkere inspiratie tussen. Mocht je nu nóg meer inspiratie willen; schrijf je dan in voor mijn inspiratiemail en ontvang meteen een e-boek met 7 lekkere recepten!

Oven omelet met prei, broccoli en tomaat

Een heerlijke lunch!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 1 el olijfolie
 • 1 prei
 • 100 g broccoli
 • 1 el oregano
 • 1 snuf zout
 • 3 eieren
 • 12 cherry tomaatjes

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). 15 minuten
 • Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Halveer de cherry tomaatjes.
 • Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de prei en broccoli circa 3 minuten aan.
 • Voeg dan oregano en een snuf zout toe en roer door. Zet het vuur uit.
 • Klop de eieren los en schenk over de groenten in de pan. Verdeel de cherry tomaatjes erover.
 • Schuif de pan in de oven en bak de omelet circa 10-15 minuten tot deze gaar is.

Bewaar deze oven omelet op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Oven omelet met prei, broccoli en tomaat

Dit artikel is geschreven voor een samenwerking