Deze ciabatta met geitenkaas en prei is de perfecte aanvulling van een borrelplank! Ideaal om te serveren tijdens een feestje of borrel maar ook net zo lekker als bijgerecht bij een kom soep of lunch. Een lekker gevuld stokbrood boordevol smaak!
In dit recept gebruik ik de geitenkaas van Bettine in de smaak Garlic & Herbs. Uiteraard kun je ook een neutrale geitenkaas gebruiken, maar deze versie geeft net even wat extra smaak aan je stokbroodje! Ik kreeg deze geitenkaas om te testen en ik kan je vertellen: die smaakt goed!
Ciabatta met geitenkaas en prei
Ingrediënten
- 1 prei
- 1 tl olijfolie
- 1 ciabatta oma te bakken
- 100 g geitenkaas Garlic & Herbs
- 2 eieren
- 60 g geraspte kaas
Instructies
- Maak de prei schoon, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei tot deze bijna zacht is. Zet dan het vuur uit.
- Verwarm de oven zoals aangegeven op de verpakking van de ciabatta.
- Snijd de bovenkant van de ciabatta en hol hem uit. Zorg dat je zeker 1 centimeter van de rand af blijft.
- Verdeel de prei over de holte met daar overheen de geitenkaas.
- Klop de eieren los en schenk over de vulling. Verdeel vervolgens de geraspte kaas erover.
- Bak de ciabatta in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Bewaar deze ciabatta met geitenkaas en prei op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer hapjes inspiratie? Alle hartige snacks heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!