Deze gevulde portobello met groenten, feta en abrikoos is echt overheerlijk als lunch! Boordevol smaak door de courgette en tomaat in combinatie met de gedroogde abrikoos en feta. Echt een smaakbommetje!
Deze portobello’s zijn perfect als lunch, je kunt er 2 per persoon eten of je eet er 1 en je serveert het met een groene salade. Overigens doen ze het ook goed als voorgerecht of onderdeel van een vegetarische maaltijd. Lekker met bijvoorbeeld rijst. Wil je ze vegan maken? No Problem! Vervang dan de feta door een vegan variant, die zijn er tegenwoordig in goede alternatieven.
Gevulde portobello met groenten, feta en abrikoos
Ingrediënten
- 4 portobellos
- 4 gedroogde abrikozen
- 100 g cherry tomaten
- 1/4 courgette
- 50 g feta
- 1 tl oregano
- 1 snuf peper
- 4 takjes verse peterselie optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
- Snijd de abrikozen, courgette en feta in kleine blokjes. Snijd de cherry tomaten in kwartjes, verwijder de zaadlijst en snijd in stukjes. Snijd de
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de courgette circa 6 minuten aan.
- Meng in een kom de abrikozen, courgette, tomaatjes, feta door elkaar met de oregano en een snuf peper.
- Vul de portobello’s met het mengsel.
- Bak ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Optioneel: garneer met fijngehakte peterselie net voor het serveren.
Bewaar deze gevulde portobello op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Op zoek naar meer lekkere Lunchen Zonder Boterham inspiratie? Klik op de afbeelding of link om je in te schrijven voor de inspiratiemail en ontvang een e-book met mijn 7 favoriete recepten!
Ben je op zoek naar meer lunch inspiratie? Alle lunch recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!