Oh yes, ik heb me toch wat lekkers voor je… namelijk dit citroen cheesecake roomijs! Echt waar, je maakt het in een handomdraai en dat dan ook nog eens zonder ijsmachine. Het enige wat je moet hebben is een paar uur geduld zodat het ijs kan bevriezen in de vriezer. Maar he, dan begin je toch een dagje eerder?
De combinatie van de Nizza koekjes en citroen is echt zo lekker! Ik gaf het ijs nog een extra gele swirl mee, maar dat kun je natuurlijk ook weglaten. Zelf vind ik dat het het extra zomers maakt! Kun je de kleine koekjes niet vinden? Pak dan de grote variant, die zijn net zo lekker.
Citroen cheesecake roomijs
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 0.5 tl vanille extract
- 200 g gecondenseerde melk
- 1 citroen
- 125 g Nizza koekjes
- 2 druppels gele kleurstof optioneel
Instructies
- Klop de slagroom samen met het vanille extract met een mixer stijf.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel er doorheen.
- Rasp de citroen en pers de helft uit. Voeg de citroen rasp en sap toe aan het roommengsel en schep er doorheen.
- Hak 50 gram koekjes grof en spatel ook dit door het mengsel.
- Schep het mengsel in een bak (die in de vriezer kan), zorg dat je een paar eetlepels bewaard. Hier meng je gele kleurstof doorheen. Verdeel over de bak en swirl het door het ijsmengsel heen. Leg er de resterende koekjes op.
- Dek de bak af met een deksel of aluminiumfolie. Zet in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur staan tot het ijs helemaal bevroren is.
- Haal het ijs 10-20 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Bewaar dit citroen cheesecake roomijs op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!