Deze bbq drumsticks uit de oven zijn echt zo lekker! Ik maak ze met mijn eigengemaakte barbecue saus met koffie; om je vingers bij af te likken. Mocht je de barbecue aansteken binnenkort, dan zijn ze natuurlijk ook perfect om daarop te grillen!

De bbq saus die ik maakte voor dit recept heeft als 1 van de hoofd ingrediënten koffie. Dat maakt de saus echt zo zo zo lekker! Het geeft een extra kik en zorgt voor onwijs veel smaak. Niet een ingrediënt waar je meteen aan denkt als je aan een barbecue saus denkt.

BBQ drumsticks uit de oven

In dit recept gebruik ik mijn bbq saus met koffie. Goede koffie is voor mij sowieso belangrijk, maar in dit recept helemaal. De koffie zorgt hier voor een heerlijke smaaksensatie, dus deze moet wel top zijn! Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Check vooral even de website om te zien hoe handig deze machine werkt met het touchscreen.

BBQ drumsticks uit de oven

Overheerlijk en boordevol smaak!
Porties: 5 stuks

Ingrediënten

 • 5 drumsticks
 • 1 el paprikapoeder
 • 1 el knoflookpoeder
 • 1 snuf zout
 • 100 ml bbq saus met koffie
 • 1 el sesamzaad
 • 1 handje verse peterselie , optioneel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).
 • Doe de drumsticks in een bak en bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder en een snuf zout. Wrijf het goed in.
 • Leg de drumsticks op een schaal en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze dan om en bak ze nog eens 15 minuten.
 • Haal de drumsticks uit de oven en smeer ze in met de bbq saus. Bak 6 minuten. Draai ze om, smeer nog eens in met de bbq saus en bak nog 6 minuten.
 • Garneer (optioneel) de drumsticks met sesamzaad en wat verse peterselie.

Airfryer

 • Bak de drumsticks 10 minuten op 150 graden. Draai ze om en bak ze dan nog eens 10 minuten op 150 graden.
 • Smeer ze dan in met de bbq saus en bak ze nog 2 keer 4 minuten.

Bewaar deze bbq drumsticks op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

BBQ drumsticks uit de oven

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!


Dit recept is gemaakt voor een samenwerking