Deze koffie freakshake is echt koffie 6.0. Want dit is toch wel lekker over-the-top zoals een freakshake bedoeld is. En sure… het had nog veel verder en heftiger kunnen zijn; maar ik vind het prettig als het allemaal nog wel eetbaar is zonder dat je daarna uren misselijk bent 😉 .

Dus deze freakshake met koffie, donuts, koekjes en slagroom is echt heel erg lekker. Ik heb er van genoten na het maken van deze foto’s. Geen straf hoor!

Koffie freakshake

In dit recept gebruik ik echt goede koffie (vind ik dan). Lekkere koffie is voor mij sowieso belangrijk, maar in dit recept helemaal. Je proeft de koffie namelijk goed, dus deze moet wel top zijn! Ik zet deze met mijn Krups Intuition Preference; hoe ik dit koffiezetapparaat ervaar kun je lezen in mijn review. Ik kan je verklappen; dit apparaat is wat mij betreft echt een geweldig goede keuze als je op zoek bent naar een nieuwe koffiemachine! Check vooral even de website om te zien hoe handig deze machine werkt met de touchscreen.

Koffie freakshake

Koffie 6.0
Voorbereiding10 minuten
Bereiding5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 150 ml koffie
 • 40 g pure chocolade
 • 3 el discodip
 • 120 ml melk
 • 250 g vanille ijs
 • 1,5 el karamel siroop
 • slagroom naar smaak
 • 2 donuts
 • 4 cafe noir koekjes
 • 6 mokka koffie boontjes

Instructies

 • Zet de koffie en laat iets afkoelen.
 • Smelt de chocolade au-bain-marie, laat iets afkoelen. Doe de discodip in een schaaltje. Dip je glas in de gesmolten chocolade en vervolgens in de discodip.
 • Doe koffie, melk, vanille ijs en karamel siroop in een blender en mix tot een romige shake.
 • Schenk de milshake in de glazen. Garneer met slagroom, donuts, koekjes en de koffie boontjes.

Bewaar deze koffie freakshake op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Koffie freakshake

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking