Deze cannelloni is pompoen en gehakt is echt een heerlijke schotel, op en top comfortfood. Perfect om je aan op te warmen op een koude herfst/winterdag. Serveer deze pasta ovenschotel met een groene salade als bijgerecht en je hebt een gezonde en lekkere maaltijd op tafel staan.

In dit recept vullen we de cannelloni met pompoenpuree, die we uiteraard zelf maken. Ondertussen maken we een lekkere rode saus met gehakt. De rolletjes gaan samen met de gehaktsaus in een ovenschaal en wordt, uiteraard, afgetopt met geraspte kaas. Na het bakken in de oven heb je een overheerlijke pasta ovenschotel met een krokant kaasdakje. Smullen maar!

Cannelloni met pompoen

Cannelloni met pompoen en gehakt

Een heerlijke ovenschotel
Voorbereiding30 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Cannelloni

  • 100 g cannelloni
  • 400 g pompoen
  • 15 g roomboter

Gehaktsaus

  • 150 g gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 400 g passata

En verder..

  • 60 g geraspte kaas

Instructies

Cannelloni

  • Verwijder de schil en zaadjes van de pompoen. Snijd in blokjes. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoen zacht en gaar.
  • Giet de pompoen af, zodra deze gaar is, en doe terug in de pan. Voeg de roomboter toe en een flinke snuf zout en peper. Stamp de pompoen tot een fijne puree. Zet opzij terwijl je verder gaat met de gehaktsaus.

Gehaktsaus

  • Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig ziet.
  • Voeg dan de oregano, tijm en passata toe. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Laat alles circa 5 minuten zachtjes pruttelen.

Schotel maken

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht).
  • Doe de pompoenpuree in een spuitzak en spuit in de cannelloni rolletjes. Heb je geen spuitzak? Je kunt ook een lepeltje gebruiken om ze te vullen.
  • Schep 1/3 van de gehaktsaus in een ovenschaal. Leg daarop de rolletjes en top af met de resterende saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Notities

Tip: lekker met een groene salade als bijgerecht

Bewaar deze cannelloni met pompoen en gehakt op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Cannelloni met pompoen

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!