Dit zijn gezonde en vullende tussendoortjes!

Een gezonde snack is een goede manier om tussendoor de dag door te komen zonder te veel calorieën binnen te krijgen. Bovendien kunnen gezonde snacks ervoor zorgen dat je energiek blijft en je concentratie behoudt. In dit artikel geven we een aantal ideeën voor gezonde snacks die je makkelijk thuis kunt maken.

Waar bestaat een gezonde snack uit?

Een gezonde snack is een mix van complexe koolhydraten (zoals volkoren brood of fruit), eiwitten en onverzadigde vetten. Deze mix van macronutriënten geven je zowel energie als een verzadigend gevoel. Precies wat je nodig hebt bij het nemen van een tussendoortje!

Wat zijn voorbeelden van gezonde tussendoortjes?

  1. Groente met hummus dip: Groente is een goede bron van vitamines en mineralen en is licht verteerbaar. Probeer groente te dippen in hummus, een smakelijke en gezonde dip gemaakt van kikkererwten.
  2. Geroosterde noten en zaden: Noten en zaden zijn een uitstekende bron van gezonde vetten, eiwitten en voedingsstoffen. Rooster een handjevol noten en zaden in de oven voor een knapperige snack.
  3. Komkommerschijfjes met tonijn: Dit is een snelle en eenvoudige snack die vol zit met eiwitten. Snijd een komkommer in plakjes en besmeer ze met tonijn uit blik. Garneer met een beetje peper en citroensap voor extra smaak.
  4. Appel met pindakaas: Dit is een klassieker onder de gezonde snacks. Snijd een appel in plakjes en besmeer ze met pindakaas voor een smakelijke combinatie van zoet en zout. Pindakaas is ook een goede bron van eiwitten en gezonde vetten.
  5. Eiwitrepen: Een eiwitreep is de ideale snack om altijd in je tas te hebben. Of je nu net uit de sportschool komt of een aanvulling zoekt op een licht ontbijt of lunch: eiwitrepen zijn dankzij het hoge gehalte aan eiwitten vaak een verzadigende snack. Let er wel op dat je een reep koopt waar geen hoog gehalte aan suiker in zit. Anders krijg je alsnog die suikerdip!

Het is belangrijk om te onthouden dat gezonde snacks een aanvulling moeten zijn op een gezonde en gebalanceerde voeding. Zorg ervoor dat je voldoende groente, fruit, eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt om je energiepeil op peil te houden. Probeer ook om snacks te maken met verse, onbewerkte ingrediënten om de maximale voedingswaarde te behouden.

Bewaar dit artikel op Pinterest!

tussendoortjes

Dit is een advertorial