Een hele klassieke salade uit de Turkse keuken is deze coban salatasi, oftewel een Turkse herdersalade. Simpel in zijn eenvoud, maar vooral boordevol smaak en zo dus een perfect bijgerecht of lunch.
Deze salade kun je maken en meteen eten, maar heel eerlijk: hij wordt alleen maar lekkerder als hij even heeft gestaan zodat alle smaken kunnen intrekken. Eventuele restjes zijn misschien nog wel lekkerder de volgende dag! Ik geef je hieronder het recept voor 1 portie, maar dat kun je uiteraard gemakkelijk verdubbelen.
Extra lekker: voeg zwarte olijven toe!
Coban Salatasi – Turkse herdersalade
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 0.5 komkommer
- 0.25 rode ui
- 50 g feta
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap of 1 partje verse citroen
- 1 snuf zout en peper
- 0.5 tl sumak
Instructies
- Was de tomaat en komkommer en snijd ze in blokjes. Snijd de feta ook in blokjes. Snipper de rode ui.
- Doe tomaat, komkommer, feta en ui samen in een kom. Besprenkel met de olijfolie, citroensap en een snufje zout en peper.
- Bestrooi de salade met de sumak net voor het serveren.
Notities
Bewaar deze Turkse herdersalade op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!