Menemen is een heerlijk Turks gerecht! Een perfecte aanvulling op je ontbijt of lunch is dit Turks roerei met tomaat. Een echt Turks ontbijt bestaat voor mij uit menemen, olijven, feta, brood, een salade van komkommer en tomaat, watermeloen en daarnaast een kopje thee. Zo’n tafel vol met lekker eten is zo geweldig om je dag mee te beginnen!
Ondanks dat we dit zelf niet zo vaak maken in Nederland is het wel echt een super lekker gerecht. Ook heerlijk als lunch! Zo eet ik het tegenwoordig eigenlijk vaker. Perfect met een broodje of boterham erbij, maar ook om zo te eten is het echt heerlijk.
Al in 2015 had ik dit gerecht op mijn website staan, maar heel eerlijk: de foto’s (en tekst) konden wel even een flinke update gebruiken!
Als je wel van wat pit houdt in je eten, voeg dat wat in dunne ringetjes gesneden rode peper toe.
Menemen – Turks roerei met tomaat
Ingrediënten
- 3 tomaten of 17 cherry tomaatjes
- 1 ui
- 0.5 groene paprika
- 2 eieren
- 0.5 tl paprika poeder
- 0.5 tl oregano
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verwarm flink wat olie in een pan en bak hierin de ui en paprika in 4 minuten zacht.
- Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze samen met het paprika poeder en de oregano toe aan de pan en bak 2 minuten.
- Breek de 2 eieren boven de pan en roer goed door. Bak het gerecht tot de eieren gaar zijn.
- Breng op smaak met een snuf zout en peper.
Notities
Bewaar deze menemen op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Ik heb alle Turkse recepten gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat genoeg lekkers tussen!