Deze snelle ingemaakte rode ui moet je echt standaard in je koelkast hebben staan! Dit is namelijk zo’n lekkere aanvulling op verschillende gerechten en recepten. Je hebt maar een paar ingredienten nodig (die heb ik standaard in huis) en het kost je maar 5 minuten om ze te maken!
Azijn, water, suiker, zout en natuurlijk rode ui; dan ben je er al voor dit recept. Tel daarbij op dat je ze makkelijk een week in de koelkast kunt bewaren, ideaal toch?! Overigens halen ze hier de week eigenlijk nooit, dus ik moet regelmatig bij maken. Maar ook dat is niet erg, na 1 uur zijn ze ook al heerlijk.
Bewaar je ze langer dan een dag in de koelkast, wat dus geen probleem is, hou er dan wel rekening mee dat de kleur wat veranderd; dan is het witte van de ui namelijk ook roze! Ze smaken er zeker niet minder om overigens.
Deze rode ui is heerlijk als aanvulling op een salade. Maar ook bijvoorbeeld op de burrito/taco of een ander gerecht dat wat frisse smaak kan gebruiken perfect. Ook lekker op een broodje bijvoorbeeld, met avocado/hummus, tomaten en deze ui. Hmm krijg je al trek?!
Snelle ingemaakte rode ui
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 125 ml azijn
- 250 ml heet water
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
Instructies
- Maak de rode ui schoon en snijd in dunne halve ringen. Doe in een schoon potje.
- Meng in een maatbeker azijn, heet water, suiker en zout goed door elkaar (tot suiker & zout is opgelost). Schenk het mengsel over de rode ui en sluit het potje af.
- Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Notities
Bewaar deze snelle ingemaakte rode ui op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer groente inspiratie? Alle groente recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!