Met dit recept laat ik je graag zien dat je ook een overheerlijke carrotcake in de airfryer kunt bakken. Boordevol smaak, wortel en met een smeuïge roomkaasglazuur. Een heerlijke cake, die makkelijk is om te bakken en ook een echt allemansvriendje. Wie wil er een stukje?!
Carrotcake is eigenlijk gewoon een worteltjestaart. Maar op de een of andere manier klinkt carrotcake toch meteen een stuk lekkerder. Overigens zou ik tegen mensen/kinderen die geen fan zijn van groenten vooral niet zeggen dat er worteltjes inzitten; eerst proeven! Want echt waar, deze carrotcake uit de airfryer is om je vingers bij af te likken!
Voor cakes en andere taarten gebruik ik graag een deze pushpan. Deze werkt perfect om elk baksel makkelijk uit de afgekoelde vorm te krijgen en geeft keer op keer een perfect resultaat.
Dit recept is een aanpassing van dit carrotcake recept dat al op mijn website staat. Dat recept is voor de oven en daarom ook een tikkeltje groter. Voor de airfryer is de grootte aangepast zodat je deze makkelijk in je airfryer kunt bakken. Daarnaast stond dit recept al een aantal jaar op de airfryer website die ik samen met mijn moeder had, ja had… want we hebben besloten daarmee te stoppen. Dat betekend dus wel dat je wat vaker airfryer recepten gaat vinden op deze website!
Carrotcake uit de airfryer
Ingrediënten
Carrotcake
- 135 g lichte basterdsuiker
- 3 eieren
- 120 ml zonnebloemolie
- 165 g zelfrijzend bakmeel
- 10 g bakpoeder
- 5 g kaneel
- 5 g koek- en speculaaskruiden
- 180 g wortelrasp
Glazuur
- 170 g roomkaas
- 170 g poedersuiker
- 10 walnoten
Instructies
- Vet een bakblik van 18 cm doorsnede in met wat boter/olie.
- Mix met de hand in een kom basterdsuiker, eieren en zonnebloemolie door elkaar.
- Zeef zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder erboven en voeg de kaneel en koek- en speculaaskruiden toe. Schep door de natte ingrediënten tot je een egaal beslag zonder klontjes hebt.
- Snijd de wortelrasp nog iets fijner en voeg toe aan het beslag. Schep er doorheen.
- Giet het beslag in de bakvorm. Bak de carrotcake in 40 minuten op 160 graden en daarna nog eens 10 minuten op 150 graden. (Doe de test met de satéprikker; er mogen wat kruimeltjes aan blijven zitten, maar geen nat beslag)
- Laat de cake compleet afkoelen op een rooster.
- Meng in een kom de roomkaas en poedersuiker door elkaar.
- Snijd de bolle bovenkant van de cake af, bewaar deze voor de decoratie.
- Snijd de cake doormidden en verdeel daar een deel van het roomkaas mengsel over. Leg de andere helft er weer op en verdeel ook over de bovenkant het roomkaas mengsel.
- Verkruimel het stukje cake dat je over hebt en strooi dit over de bovenkant van de cake. Druk de walnoten aan de zijkanten.
- Zet de carrotcake in de koelkast tot je er van gaat eten (dan wordt het roomkaas glazuur ook weer iets harder).
Bewaar deze carrotcake uit airfryer op Pinterest!
Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere zoete inspiratie? Alle zoete recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!