Een heerlijke vegan maaltijd maak je met dit recept voor rigatoni met geroosterde venkel. Venkel vind ik zelf onwijs lekker bij de pasta en het komt helemaal tot z’n recht in deze heerlijke maaltijd. Dit recept komt uit het kookboek Vegan pasta van Brianna Claxton.

In dit boek vind je maar liefst 80 recepten uit de moderne Italiaanse keuken en dat dus allemaal vegan! Wie aan de Italiaanse keuken denkt koppelt daar niet meteen vegan aan en juist daarom vind ik dit boek dus echt geweldig. Brianna laat je in het boek zien hoe je zelf pasta maakt op verschillende manieren plus natuurlijk de welbekende basis sauzen. Zo weet je zeker dat de basis altijd goed is van jouw Italiaanse gerecht!

Vegan pasta

In dit boek vind je echt de lekkerste vegan pasta gerechten. Denk aan; ravioli met flespompoen en beurre noisette, pasta alfredo, ragu met papardelle, lasagne bolognese en penne arrabiata. Genoeg heerlijke recepten om mee aan de slag te gaan waarbij je zeker vlees/vis/zuivel niet gaat missen. Ideaal als je vegan eet, wilt minderen met dierlijke producten of bijvoorbeeld om kado te geven aan iemand die van koken houdt.

Naast de pasta recepten geeft Brianna ook inspiratie voor brood, vegan vlees, vegan kaas en verschillende salades, soepen en snacks. Een boek waarmee je echt genoeg lekkers op tafel kunt zetten!

Rigatoni met geroosterde venkel

Rigatoni met geroosterde venkel

Pasta met heerlijke zoete venkel
Bereiding45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 2 venkel knollen inclusief groen
 • 5 el olijfolie
 • 2 tl zout
 • 80 g vegan boter
 • 1 sjalot gesnipperd
 • 1 bol knoflook geroosterd en gehakt
 • 0.5 tl chili vlokken
 • 4 (pittige) vegan worstjes in plakjes
 • 2 tl zwarte peper
 • 480 ml droge witte wijn
 • 450 g rigatoni
 • 0.5 citroen, uitgeperst
 • 240 ml pasta kookvocht
 • geraspte vegan parmezaanse kaas naar smaak

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
 • Snijd het groen en de lange steeltjes van de venkel, tot je alleen de knol overhoudt. Verwijder de buitenste laag en snijd de onderkant eraf. Snijd de venkel in blokjes en verdeel over een bakplaat. Zet het venkelgroen apart.
 • Besprenkel de venkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met 1 theelepel zout. Meng goed door elkaar en bak 25-30 minuten in de oven, tot de venkel gaar is.
 • Verhit 2 eetlepels olijfolie en 40 gram boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg sjalot, knoflook en chilivlokken toe en bak 2 tot 3 minuten for de aroma's vrijkomen en voeg dan de plakjes worst toe.
 • Voeg de resterende theelepel zout en de zwarte peper toe en bak de worst bruin. Haal de venkel uit de oven en voeg toe aan de pan.
 • Schenk de witte wijn erbij en kook tot het vocht tot de helft is ingekookt.
 • Kook de rigatoni in een grote pan beetgaar en schep met een schuimspaan in de pan met de saus. Voeg de resterende 40 gram boter, het citroensap en 240 ml pasta kookvocht toer, roer goed door elkaar en laat 3 tot 4 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot de saus is ingedikt.
 • Verdeel de pasta over de borden en garneer met Parmezaanse kaas en het venkelgroen.

Notities

Tip: geen geroosterde knoflook? Vervang het dan door 2 teentjes verse knoflook die je snippert.

Bewaar deze rigatoni met geroosterde venkel op Pinterest!

Zin om dit gerecht te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Rigatoni met geroosterde venkel

Ben je op zoek naar meer diner inspiratie? Alle diner recepten heb ik gemakkelijk voor je bij elkaar gezet en er staat al genoeg lekkers tussen!